top of page
Seijbel Photography-8726_edited_edited.j

Gefascineerd door de mens, sport en beweging

Mijn naam is Inge van Laar. Sinds mijn jeugd gefascineerd door het menselijk lichaam, sport en beweging. Ik vind het heerlijk om zelf te sporten, maar ook om met een groep in beweging te zijn. De interactie en het plezier tijdens trainingen, maar ook de diepgang tijdens coachgesprekken, daar krijg ik energie van. 

Ik ben sportinstructeur en -coach met meer dan 25 jaar ervaring en vind het tot op de dag van vandaag nog steeds het allermooist om me mee bezig te houden. Het trainen en begeleiden van diverse personen op verschillende niveaus vraagt om maatwerk en het zorgt ervoor dat iedere begeleiding of training anders is. Het plezier en de progressie geeft heel veel voldoening.
 

De combinatie van counseling en fysieke beweging

Naast het geven van fysieke training en begeleiding ben ik mij gaan verdiepen in de wereld van vitaliteit en volgde de opleiding tot Vitaliteitsadviseur. Het bedrijfsleven adviseren hoe om te gaan met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Een gezond bedrijf kan immers alleen maar bestaan als de mensen die er werken fit en gemotiveerd zijn. Doordat ik daarbij veel te maken kreeg met verzuimcijfers ben ik gaan inzoomen op de meest voorkomende reden van uitval: stress en burnout. Het volgen van een opleiding tot Stresscounselor was een volgende stap. Tijdens deze HBO-opleiding heb ik de lichamelijke en geestelijke gevolgen van langdurig aanhoudende stress nog beter leren doorgronden en kwam ik mede door eigen ervaring, tot de ontdekking dat de combinatie van counseling en fysieke beweging heel goed werkt om te kunnen herstellen. Op gepaste wijze en met zorg de beweging weer op gang brengen. Samen onderzoeken welke drijfveren, kwaliteiten, waarden, belemmerende- en ondersteunende overtuigingen er zijn. Rationeel en op gevoelsniveau. Het heeft mij geholpen en ik wil anderen ook helpen in die vooruitgang.
 

“Stilstaan is achteruitgaan"

Iedereen loopt wel tegen de hectiek van het leven aan. Gebeurtenissen die je leven op zijn kop zetten, het gevoel dat je altijd maar moet presteren en nooit even afwezig kunt zijn. We herkennen het allemaal en moeten ermee om gaan, maar soms gaat het even niet meer en ligt lichamelijke en mentale uitval op de loer. Bewegen is een prachtig middel en “medicijn” om zowel fysiek als mentaal weer in balans te komen. Ik heb dit zelf ook ervaren. Gedurende een aantal jaren heeft mijn leven in het teken van afscheid gestaan. Een rouwproces dat zich te lang bleef opstapelen en er uiteindelijk voor zorgde dat ik niet meer kon. Er moest iets gebeuren. Vragen die ik mezelf moest stellen, zoals “Wil ik zo verder? Hoe kan ik dit veranderen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik me weer “de oude” ga voelen? Het was een zoektocht met de nodige momenten van vallen en opkrabbelen, maar één motto heeft me altijd geholpen: stilstaan is achteruitgaan. Dus ik blijf in beweging, fysiek én mentaal!

Kan ik ook iets voor jou betekenen? Zet je eerste stap om jouw beweging op gang te brengen en neem contact met me op. Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Inge

Foto: Johan Seijbel, Seijbel Photography
IMG_6464.jpeg
8DE00996-6520-4E54-BD02-CCC3D178B2E6_1_2

KlKledingbedrukking: www.leukebedrukkingen.nl

Mentaal
bottom of page